Köpvillkor

BadOutlet.se förbehåller sig rätten att ändra köp- och leveransvillkor utan något föregående varsel. De köp-och leveransvillkor som var online vid beställningstillfället är det som gäller för köpet.

Pris

Priser på webbshopen redovisas inklusive moms och exklusive frakt.

Leveranstid

Vi levererar våra produkter med olika transportörer runt om i landet.

Leveranstiden är normalt 3 veckor.

För närvarande tar vi bara emot och skickar ordrar inom Sverige.

Vid ev. leveransförseningar får kunden ett mail om orsak och ett nytt leveransdatum, så fort detta kommer Badoutlet.se tillkänna. Om kund anser att förseningen är av väsentlig betydelse kan kund ha rätt att häva köpet.

Order

När vi tagit emot en order bekräftar vi denna via e-post.

Betalningsvillkor/bank/kreditkort

Vi tar inte emot kontanter. Swish går bra samt att betala mot faktura med 10 dagars betalningsvillkor. Man kan även betala med kort på plats. Vi tar endast VISA och MasterCard.

Fraktkostnad

Har man inte möjlighet att hämta själv tillkommer en fraktkostnad på 4 500 kr inkl moms. Badet levereras med kranbil. Däremot är det inte säkert att transportören kan lyfta badet på sin slutplats på tomten, beroende på hur långt in den ska eller om det står ett hus i vägen. Kranen är 10 meter lång.

Personuppgifter

Folkpool är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att Folkpool ska kunna fullgöra sina förpliktelser mot kunden på grund av beställningen. Kund har rätt att efter skriftlig begäran i enlighet med personuppgiftslagen, från Folkpool, få information om behandlingen av de personuppgifter som rör kunden. Folkpool kommer i enlighet med personuppgiftslagens krav att på kundens begäran tillhandahålla kunden information om behandlingen av kundens personuppgifter och rätta eventuellt felaktiga personuppgifter om kunden. Vi försäkrar att vi inte säljer eller överlåter några personuppgifter till andra parter.

Transportskador

Om en transportskada skulle uppstå måste en anmälan om skadan göras. Är ytteremballaget skadat görs anmälan direkt till transportören. Skadan måste anmälas inom skälig tid efter att felet upptäckts, helst inte längre än sju dagar efter det upptäckts.. Anmälan görs då till vårt kundcenter. Beroende på skadans omfattning byts produkten ut eller så ordnar vi med en reparation.

Instruktioner/manualer

Mejlas till beställaren efter fullgjord betalning.

Tilläggstjänster

Önskar du hjälp med installation av köpt vara skall du kontakta din närmsta återförsäljare. Du hittar alla våra återförsäljare här.

Retur

Enligt distansavtalslagen har du som konsument rätt att ångra ditt köp utan anledning inom 14 dagar från att du tagit emot varorna. Returnerade varor ersätts fullt ut vid retur i oskadat skick, returfrakt står konsument för själv. Man har även 14 dagars bytesrätt som löper från den dag man mottagit sin beställning. Varan får vara funktionstestad, men inte ha varit använd och skall återsändas i originalemballage. Om varan återsänds i annat emballage eller är i skadat skick har SpaLoop AB rätt att göra ett returavdrag om 20% på varans värde eller till det högre värdet som skadan avser.

Villkor för retur och återbetalning, ångerrätt

Innan retur av vara ska vår kundsupport, , kontaktas. Man anger returorsak och skriver varför man vill returnera varan. Man får då ett e-mail med information om fraktuppgifter. Vid samtliga returer står köparen för returfrakten. Hela köpbelopp, inkl frakter, skatter och ev. övriga avgifter, krediteras köparens konto (samma konto som köparen använd vid betalning) inom 14 dagar från att Badoutlet.se mottagit varan.

Samma återbetalningsvillkor gäller även för hävning av köp och reklamation.

Återbetalning fraktkostnad vid reklamation

Om kund ska skicka in varan för lagning eller retur vid ett ev byte av vara, står BadOutlet.se för samtliga fraktkostnader vid en godkänd reklamation.

Vad gäller när jag fått hem spabadet?

Då du köpt ett spabad genom Badoutlet.se som ursprungligen kommer från Folkpool AB eller dess butiker, så kan du känna dig trygg. Din närmaste Folkpoolbutik har fått information om att du köpt ett begagnat spabad via Badoutlet.se. Hos Folkpools butiker kan du handla alla tillbehör, kemi, leksaker, reservdelar med mera. De kommer också ta hand om service och ev. garantiåtgärder, efter att de blivit godkända av BadOutlet.se.

Ångerrätt/distansavtalslagen

När man handlar på internet, via telefon eller av en säljare som befinner sig utanför sin affärslokal har konsument alltid 14 dagars ångerrätt. Då gäller lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Vid ånger av köp enligt distavsavtalslagen ska man meddela Badoutlet.se senast 14 dagar efter mottagande av varan, på .

När konsument meddelat ånger ska varan skickas tillbaka senast inom 14 dagar till Badoutlet.se

Returadress är SpaLoop AB, Lånestasvägen 18 610 71, Vagnhärad

Konsument står själv för returfrakt, ca 10 000 kr, inkl moms. Fraktpriset varierar beronde på var i Sverige frakten utgår ifrån. Uppskattat fraktpris är ifrån Piteå.

Ångerblankett finns under rubriken Badoutlet.se. 

Garantier och reklamationer

Badoutlet.se lämnar 6 månaders garanti samt 3 års reklamationsrätt. Detta gäller dock inte förslitningsdetaljer såsom packningar, axeltätningar, glödlampor, halogenlampor och dylikt.

Garantin omfattar heller inte fel som uppkommit till följd av olyckshändelse, åverkan eller obehörigt ingrepp. Produkten skall vara använd med gott omdöme och i normal omfattning. Fel skall anmärkas inom skälig tid ( 2månader ) efter att det upptäckts. Badoutlet.se ansvarar inte för följdfel uppkomna på grund av att varan har använts felaktig efter det att fel upptäckts eller borde ha upptäckts.

När fel upptäcks ska du kontakta och anmäla vad som är fel och om det är garanti eller reklamation som hävdas. Efter godkänt garanti/reklamation så hänvisar badoutlet.se till återförsäljare, som ni tar kontakt med.

Vid godkänd garanti-reklamation står badoutlet.se för samtliga kostnader samband med service, returfrakter, bensinkostander och liknande.

Villkor för att garantier och reklamationer ska godkännas förutsätter att våra instruktioner och skötselanvisningar följts.

BadOutlet.se följer Allmäna reklamationsnämnden rekommendationer.

Vid en eventuell tvist ska antingen Allmäna reklamationsnämnden i Sverige eller European Commission online Dispute Resolution (EU ODR)

www.arn.se

www.ec.europa.eu/odr

Badoutlet säljer inte till mindreåriga (under 18 år)

I övrigt följer vi konsumentköplagen och lag om distansavtal